Építési tanácsadás személyes képviselettel és szakmai segítségnyújtás vitás helyzetekre

A www.belsootthon.hu honlap és a mögöttes vállalkozás létrehozásával egy egyedülálló piaci szegmenst fedtünk le a magyar építőipar területén.

Építési tanácsadás személyes képviselettel

Sok Megrendelő, aki házépítésbe, házbővítésbe, vagy éppen lakás-, vagy házfelújításba kezd érthető módon nem ért az építőipari szakmához. Ráadásul mindezt tovább tetézi, hogy már előre tart a különböző buktatóktól, amik ilyenkor felmerülnek.

Ezt az építőipari kivitelezők nagyon jól tudják, és ha olyan a hozzáállásuk, mentalitásuk bizony ki is használhatják. Sok építőipari szakembernek jelenleg Magyarországon még az az elsődleges szempont, hogy a Megrendelőt megvezessék, és a számukra legtöbb nyereséggel vigyék végig a megállapodott projektet. Jó esetben. Azért mondjuk ezt, mert sajnos sokszor a gyanútlan ügyfél – előleg megfizetése után – nem is látja többet a kivitelezőt.

Legyen szó akár „csak” egy nyílászáró cseréről, vagy éppen egy teljesen új épület kivitelezéséről, minden területen találkozhatunk ilyen és még ennél is hajmeresztőbb esetekkel.

Ezért is fontos, hogy tisztában legyünk, hogy mit kell már jó előre tudnunk, mire kell odafigyelnünk és folyamatosan ellenőriznünk a felújítás, ingatlanvásárlás, vagy építkezés során.

A Belső Otthon segítséget nyújt Önnek az esetleges kellemetlenségek elkerülésében! 

építési tanácsadás

Az építési tanácsadás keretén belül azokra a kérdésekre is válaszokat kap, amikben még bizonytalan.  A tanácsadást egy részletes igényfelméréssel kezdjük, mely alapján már könnyedén tudunk segíteni, hogy milyen technológiát, vagy építőanyagot válasszon, milyen szakipari kivitelezőkre van szüksége. Az egyedülálló személyes képviseletünknek köszönhetően igény esetén a teljes projekt felügyeletét, lebonyolítását elvégezzünk Ön helyett.

Ebben fontos, hogy egy olyan szakember támogasson és képviseljen minket, aki megfelelő építési- és kivitelezési tanácsokkal lát el minket, és személyesen ellenőrzi az építési, beruházási folyamatokat.

Az alábbi területeken tudunk Önnek segíteni:

  • tanácsadás és személyes képviselet már a telek, lakás, vagy ház felkutatásától és kiválasztásától kezdve,
  • építési tanácsadás a megvásárolt, vagy meglévő ingatlannal kapcsolatban,
  • tervezők, statikusok felkeresése, árajánlatok bekérése, tárgyalásokon való részvétel, szerződéskötés és Megrendelői igények szerinti kapcsolattartás,
  • építőipari szakiparosoktól árajánlat kérése, felülvizsgálata, összehasonlítása, végeredmény kiértékelése,
  • építési tanácsadás, véleményezés az esélyes építőipari vállalkozók referenciáinak megtekintése után,
  • Vállalkozói szerződések előkészítése, áttekintése, véleményezése, szükség esetén jogi képviselő bevonásával,
  • az építkezés, átalakítás, bővítés, felújítás helyszínén – a kivitelezői szerződések, megállapodások szerint – a kivitelezés magas szintű koordinálása, ellenőrzése, akár napi szinten,
  • adott szakaszban, vagy a projekt teljes időtartalma alatt a Megrendelői érdekek képviselete, igény esetén műszaki ellenőrrel történő együttmüködés keretén belül.

Segítségre van szüksége? Szívesen állunk rendelkezésére a már folyamatban lévő, vagy még csak a gondolataiban érlelődő beruházásával kapcsolatban! Keressen bátran a kapcsolat fülre kattintva.

 

Szakmai tanácsadás – vitás helyzetekre

Sokszor alakulnak ki a felek között vitás helyzetek, melyeket nem tudnak egymás között megoldani, mert az érdekeik azt nem engedik, vagy már annyira belebonyolódtak érzelmileg, lelkileg az ügybe, hogy senki sem látja tisztán a lehetőségeket a kompromisszumra, ezáltal a nyertes-nyertes megoldást, mely mindkét félnek megfelelő lenne.

Építőipar-szakmai-mediáció-tanácsadás-vitás-helyzet

Ilyenkor általában mindeki szeret bírósággal és jogi eljárással “fenyegetőzni”, mely általában hosszú évekre megkeserítheti a felek életét. Amennyiben ilyen eset alakult ki és adna még egy esélyt a per elkerülésére, úgy érdemes egy külső segítséget felkeresni – bármely érintett félnek, legyen szó a megrendelőről/építtetőről, vagy az építőipari vállalkozóról, hogy a helyzetre adott esetben jogi eljárás nélkül megoldást találjon.

Sok esetben “csak” a kommunikációs, információs hiányosságok/félreértések okoznak problémát, melyek gyorsabban orvosolhatók egy függelten szakmai segítség által, mint ha jogi útra terelné az ügyet.

Tekintettel arra, hogy az építtetők és az építőipari vállalkozók csak csekély százaléka szeret bíróságra járni, ezért a vitás építőipari ügyek túlnyomó többsége sikeresen rendezhető lenne egy független, szakmailag tapasztalt – harmadik fél bevonásával.

Fontos megjegyezni:

Az említett lehetőség igénybevétele nem azonos a bíróságok által kirendelt, vagy azt megelőzően igénybe vett közvetítői, mediációs tevékenységgel, melyet a közvetítői tevékenységről szóló 2002. évi LV. törvény szabályoz! Mindenképpen javasoljuk jogi képviselővel történő kapcsolatfelvételt, hogy a törvényi előírásokról és szabályokról információt kérjen a kialakult vitás helyzetet érintően.

Segítségre van szüksége? Szívesen állunk rendelkezésére a már folyamatban lévő, vagy még csak a gondolataiban érlelődő beruházásával kapcsolatban, illetve a kialakult vitás helyzetben történő segítségnyújtásunkat illetően! Keressen bátran a kapcsolat fülre kattintva.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Belső Otthon

Belső Otthon