Házat vennék, házat keresek

Minden használt házvásárlás felkészületlenül és kellő körültekintés nélkül – könnyen egy rossz befekektetés lehet. Soha nem tudhatjuk, hogy valóban statikailag, építészetileg, műszakilag úgy épült-e a ház, ahogy saját magunknak is kiviteleztettük volna. Természetesen új építés esetében is lehet ugyanez a helyzet, hisz a beruházók érdeke sajnos nagyon kevés esetben diktálja még a megfelelő ár – érték és minőség arányt manapság.

Több évtizedes épület esetén pedig sokkal nagyobb gondok is felmerülhetnek a vásárlás során. Ezért a megfelelő ingatlanunk kiválasztásánál az alábbi szempontokat mindenképp érdemes figyelembe vennünk:

  • házat vennék, házat kereseka település, a környék és az ingatlan hosszú távon kiszolgálja-e az igényeinket, például ha bővül a család, vagy éppen kiröppennek a gyerekek,
  • minden számunkra fontos tényező közelségét – távolságát célszerű feltérképezni (pl. orvos, bölcsi, munkahely), hogy ne kelljen több kilométert autóval megtennünk, amennyiben ez kiküszöbölhető,
  • milyen kompromisszumokra vagyunk hajlandóak – hosszú távon – ha az általunk kiválasztott ingatlan nem felel meg minden igényünknek és ez nem lenne-e egy idő után zavaró,
  • a ház szerkezetileg és adottságaiból kifolyólag megfelelő-e egy esetleges bővítésre, átalakításra,
  • az ingatlan tulajdonjogi viszonyai teljes mértékben rendezettek-e,
  • energetikai besorolás szempontjából el tudunk-e fogadni egy magasabb – havi szintű – fenntartási költséget,
  • az átalakítás, felújítás költségei és a jelenlegi vételár a pénzügyi lehetőségeinkkel összhangban van-e,
  • szomszédokkal hosszú távon szívesen „élünk-e együtt”,
  • a kert művelhetősége adottságaiból kifolyólag – méret, meredekség – hosszú távon megfelelő-e számunkra,
  • gondolkozunk-e alternatív – megújuló energiaforrásokban/megoldásokban és azok hogyan, milyen költségeken kivitelezhetőek.

Házat vennék, házat keresek, de vajon mindenre gondoltam?

Minden esetben célszerű a lehetőségeket az igényeinkhez alakítani és nem fordítva!

Ha fordítva is képesek vagyunk rá, akkor azt bizony hosszú távra kell eldöntenünk magunkban, hiszen általában nem napi, vagy havi szinten vásárolunk új házat magunknak. Ellenkező esetben rengeteg időt, pénzt, energiát fektetve az újonnan vásárolt és felújított, átalakított ingatlanba, bizony hamar elmehet a kedvünk tőle. Vélhetően nem ez a célja Önnek sem!

Segítünk!

Az igényei pontos meghatározásáért – feltérképezéséért keressen minket, hogy örömmel és boldogan vághassunk neki az Önnek – minden szempontból – megfelelő ingatlan keresésének, vagy átalakításának, felújításának.

Ehhez mindösszesen a kapcsolat fülre kell kattintania és a megadott lehetőségek közül kiválasztania az Önnek megfelelő kommunikációs vonalat.

Házat vennék, házat keresek

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Belső Otthon

Belső Otthon