Házépítés lépései

Eddig már megtudhattuk, hogy hogyan is épül fel egy családi ház elméleti szinten. Valamint képbe kerültünk azzal kapcsolatosan, hogy nagyjából milyen bekerülési költségekkel számoljunk a házépítés során. Továbbá rálátásunk lett, hogy mi minden változott a régi építőipari kivitelezésekhez és mesteremberekhez/szakiparosokhoz képest. Bemutattuk azt is, hogy hogyan válasszunk megfelelő fővállalkozó kivitelezőt – generálkivitelezőt családi házunk megépítéséhez és, hogy ki kicsoda egyáltalán. Velük milyen szerződések alapján és hogyan állapodjunk meg. Továbbá arra is rálátásunk lett mostanra, hogy mi mindenre kell felkészülnünk házépítés előtt, ha saját magunk szeretnénk szervezni és felügyelni a teljes házépítést, valamint, hogy milyen felelősség terhel minket – a pénzügyi vonatkoztatásokon kívül.

Ha ezeket már mind jól elsajátítottuk, és még mindig nem ment el a kedvünk a házépítéstől – sőt, már minél hamarabb belekezdenénk – akkor tekintsük át, hogy hogyan is néz ki egy házépítés a gyakorlatban lépésről – lépésre, és mire célszerű odafigyelni az egyes fázisoknál.

Ház alapozás, alapozás menete

alapozás - alaplemez vasszerelés

Miután mindent gondosan előkészítettünk, kiválasztottuk a megfelelő szakembereket a házunk építéséhez, a tervező elkészítette és engedélyeztettük – a helyi építési osztályon – a leendő házunk terveit, tisztában vagyunk a beépítésre kerülő építőanyagokkal, leszerződtünk a beszállítókkal, vagy „egyszerűen csak” kulcsra készenTovább…

Belső Otthon

Belső Otthon