Remeteszőlős szinteltolásos családi ház

2008-ban vettem Remeteszőlős legszebb részén egy 741 nm-es telken álló 55 nm-es házat. Sajnos az épületet nem tudtuk megtartani statikai adottságai miatt, így lebontásra került 2009. márciusában, az építkezés kezdetekor. Előtte pár hónap alatt – 2008 év végén – megterveztettem a nettó 183 nm-es családi házunkat, így gondtalanul indulhatott az építkezés. Minden szakipart külön bontottam, bízva a képességeimben és a tapasztalatomban. Ennek megfelelően mással végeztettem a házbontást, földmunkákat, kőműves munkálatokat, villanyszerelést, víz-gáz-csatorna szerelést, belső vakolást, esztrich munkálatokat, burkolást, festést és így tovább. Szerencsére a csapatok kiválasztásában jól döntöttem. Emellett az összes anyagot én magam rendeltem a beszállítóktól napi szinten, és én választottam ki a megfelelő anyagokat a különböző munkafázisokhoz.

A ház elosztása szerint:

Egy 55 nm-es pincéből állt, ahol egy 33 nm-es garázs, lépcsőház és háztartási helység kapott helyet. A lakótér eltolt szintes lett – a telek adottságainak köszönhetően. Az alsó szinten a pince felett egy nappali terasz kapcsolattal, konyha és étkező – kijárással a legnagyobb teraszra, vendégszoba, fürdőszoba mellékhelyiséggel, különálló toilette, közlekedő került kialakításra. A közlekedőből lehetett felmenni az 1 méterrel eltolt szintre, ahol egy gardrób helyiség, 3 hálószoba, fürdőszoba káddal és zuhanyzóval, wc és egy külön előszoba tárult elénk egy második bejárattal. Az egész ingatlant úgy terveztettem meg, hogy két generáció is tökéletesen használhassa. Külön bejárat az alsó és felső szintre, külön kaputelefon, riasztórendszer és fűtésrendszer. A ház különlegességei közé tartoztak: téglakályha, mely kiegészíti gázfűtést, és a vízteres kivitelének köszönhetően bármikor önállóan ellátja a radiátorokat, a padlófűtést, a melegvíz előállítást, valamint igény szerint a gépkocsibeálló fűtését is mintegy 15 méret hosszúságban. A központi porszívó csövezése már a ház építése alatt megtörtént. Előkészítettük a 300 literes Buderus melegvíz tartálytól a napelemek csövezését a padlásig. A ház minőségi alapanyagokból épült, Porotherm 38 cm-es külső téglafalakkal, dryvit szigeteléssel, monolit és vasbetongerendás födémekkel, kőzetgyapot szigeteléssel, minőségi olasz járólapokkal, Hofstädter külső nyílászárókkal, vakolható tokos alumínium redőnyökkel, szúnyoghálókkal. De beszéljenek magukért a képek!

A fenti adottságoknak köszönhetően – a piaci viszonyokhoz képest meglehetősen gyorsan – 1 év alatt új vevőkre lelt az ingatlan 2015 év elején, akik azóta is élvezik a környék adottságait és az épület minden előnyét, kényelmét.

Remeteszőlős szinteltolásos családi ház

Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Belső Otthon

Belső Otthon