Németné Wéber Gabriella

06 309 167 618

gabi@belsootthon.hu

A Halak időszakához a víz elem kapcsolható, ezért is alkotunk a csoportjaimmal ebben az időszakban gyakran nagyon bevizezett papírra akvarell festékkel. A lelki oldódás ideje, hiszen ahogy a természetben elindul az áradás, úgy a bennünk „megfagyott” érzelme kioldódásának is kedvez a márciusi időszak.

A befelé fordulás egyik módja lehet az alkotás, hiszen a művészi képességek, és ami a legfontosabb a belső ihletettség is a Halak archetípushoz kapcsolható. Ilyenkor kivételes lehetőséget kapunk arra, hogy megszabaduljunk a lelkünk legmélyén „pihenő” nehéz érzelmeinktől. Olyan ez, mint amikor cipelünk egy nehéz hátizsákot és egyszer csak levehetjük, és onnantól nem kell már tovább vinnünk a terhet.

Micsoda megkönnyebbülés ez. Ilyenkor jöhetnek az örömkönnyek. 

Most bemutatok Nektek egy folyamatot, ami egy művészetterápiás alkotókörön született. A felszabadító könnycseppek csak úgy folytak a papíron… Hiszen a gát is egy darabig felfogja a vizet, de egy idő után már nem bírja, ha nincs meg a víz továbbáramlása.

Így van ez a lelkünkben is, hiszen a mélyen elbújó fájdalmainkat sokszor eltakarjuk és nem engedünk utat a sírásnak…

Pedig micsoda megtisztulást adnak a könnyek…

„Azért teremtette Isten a könnyeket, hogy kitisztíthassuk a lelkünkben porként lerakódó fájdalmunkat.”

Papp Csilla

Amennyiben szeretnéd Te is kipróbálni az akvarellfestést ilyen módon, most még néhány napig van lehetőséged jelentkezni az Alkotó nő – Átváltozás és újjászületés a női életút második felében alkotókörömre. Bővebb információt itt olvashatsz.

Érdeklődésedet, jelentkezésedet várom szeretettel!

Gabi