Németné Wéber Gabriella

06 309 167 618

gabi@belsootthon.hu

Hogyan hat rád, amikor látsz egy gyöngyházfényű kagylót, egy gyönyörű pávatollat, vagy egy különlegesen fénylő lepkeszárnyat? Mit gondolsz, miben segít az, ha ilyen gyöngyházas, irizáló színű anyagokkal alkotsz? Mit szabadíthat fel benned?

A művészetterápiában különösen fontos szerepe van annak, hogy milyen eszközzel alkotunk, hiszen az egyes anyagok más és más energiákat sugároznak, és mást mozdítana meg bennünk lelki szinten.

Pigmentporok, csillámporok, irizáló papírok, füstfóliák, gyöngyházfényű ceruzák, filctollak, gyöngyházfényű üvegfestékek, irizáló színű mozaikok… Mind mind olyan anyagok, amelyekhez a magasabb spiritualitást kapcsolják, azaz a lélek személyiségen túli dimenzióját idézik meg. Tehát ezeknek a színeknek és anyagoknak a használatával fejleszthető a transzcendencia iránti érzékenységünk.

A gyöngyházfehér az igazgyöngyök színe, ami az átalakítás, a termékenység és a születés szimbóluma. Sok tapasztalatom van ezzel a színnel, mert évek óta nagyon sok üvegórát festettem a fehérnek ezzel a csillogó áranyalatával.

Tisztaság, könnyedség, szellemiség, teremtés… – nehéz szavakba öntenem, amit éreztem, miközben a szín hatása alatt festettem.

Alkotóköreimen főként a Vízöntő archetípus időszakában szoktuk használni az irizáló ill. a csillogóan fényes színeket. Ennek az az oka, hogy a futurisztikus, szürrealista és absztrakt formák mellett a fémes, szinte elektromos töltésű színek hozzák a szokatlantól eltérő hatásokat. Hiszen a vízöntőnek ez a lényege: eltérni a megszokottól, különcködni, újat teremteni. Lázadni a szabályok ellen, azaz megélni minden módon a szabadságot.

Mindenkinek ajánlom az irizáló színek használatát, ha szeretné önmagában ezeket az energiákat felébreszteni, működtetni.

Szeretettel várlak alkotóköreimen, ahol kipróbálhatod a különböző anyagokat, megtapasztalhatod az alkotás jótékony hatásait.  

Szép alkotós napokat kívánok!

Gabi

gabi@belsootthon.hu

Recommended Articles

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *